Ajankohtaista

Teppo Ylitalo. Kuva Matti Ojapeklto.
Vesistöinfo Pajulahdessa 16.1. Kuva. Rauno Grönroos

Uusi logo julkistettiin 14.1

Kilpailussa haettiin logoehdotusta, joka heijastaa arvojamme ja toimintaamme, sekä rooliamme aktiivisena toimijana Nastolan alueella. Ehdotuksia saatiin yhtensä 24 kpl, 20 eri tekijältä. Mukana oli sekä paikallisia asukkaita että ammattilaisia muualta Suomesta.

Voittajaehdotus on vantaalaisen Pekka Vuolan tekemä. Hänen ideansa oli tehdä logo, ”joka ei olisi totinen, mutta kuitenkin vakavasti otettava ja samalla leikkimielinen. Logossa N-kirjain kuvaa Nastola-seuraa, joka taipuu erilaisiin tilanteisiin ja toimintoihin. ja johon linkittyy mm. luonto, taide ja rakennettu ympäristö.”

Logossa näkyy tekemisen ilo, jonka yritämme toiminnassamme säilyttää!

Nastola-seura 60 v

Upeat juhlat vietettiin Luomaniemessä. Ohessa Kotiseutuliiton Teppo Ylitalon juhlapuhe.

 

Suositut Minun Nastolani -muistelutyöpajat jatkuvat 

Nastolan kirjaston yläkerran monitoimitilassa

ma 12.3. 2018 klo 17-19 , vapaa-aika ja harrastukset Nastolan kirjastossa

to 19.4. 2018 klo 17-19, valokuvien katseluilta Nastolan kunnantalolla

Lisätietoja: Lahden kaupunginmuseon Nastolan historia-hanke, tutkimusasvustaja Sini Ojala. sini.ojala(a)lahti.fi, 044 0187 026.

 

Minun Nastolani valokuvanäyttely historiallisella museolla Lahdessa

Minun Nastolani -näyttely on jatkanut matkaansa Nastolan kirjastolta Lahden historiallisen museon toisen kerroksen huoneeseen 12. Erkki Hämäläisen kuvien rinnalla tilassa on esillä Nastola-aiheisia postikortteja 1900-luvun alkupuolelta. Kortteja on saatu Lahden kaupunginmuseon kuva-arkiston, Nastola-seuran ja keräilijä Jorma Lehtisen kokoelmista. Kuvia postikortteihin ovat ottaneet esimerkiksi A. Kaste, John L. Böök ja Jaakko Syrjälä.

Nastolan kirkkoa kuvaavia postikortteja on lisäksi esillä historiallisen museon ensimmäisen kerroksen museokaupan kuukauden ilmiö –vitriinissä.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn 6.2.-11.3.2018 Lahden historiallisen museon aukioloaikoina ti, ke, to, pe klo 9-17, la-su klo 11-16, maanantait suljettu.

 

Kurssitoimintaa Voimalassa 

Voimalassa, Lahti-Energian lämpökeskuksella Ruokotie 2, harrastetaan  Wellamo-opiston kudontaa. Samassa paikassa on Nastola-seuran toimisto ja lyhytkurssitoimintaa.
Kevään kurssit julkaistaan pian.

Tunnista kuva - sivusto

Nastola-seura on avannut valokuvien tunnistussivuston. Voit täällä katsella ja tunnistaa muitten lähettämiä kuvia. Ja lähettää omiasi tunnistettavaksi. Kuvien tulee olla oletettavasti Nastolasta tai lähialueelta. Muutamia kuvia on jo onnistuttu tunnistamaan.

 

Liity jäseneksi tai ilmoittaudu talkoolaiseksi

PDF-tiedostoSäännöt 2017 .pdf (176 kB)
PDF-tiedostoNastolan kierrätyspuisto, Nastola.pdf (38 kB)
PDF-tiedostoLapanen loppuraportti.pdf (1.7 MB)
Lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatus Nastolassa projekti 2015-2016, rahoitus opetus ja kulttuuriministeriö