Kylätoiminta

Museoalue kirkon alapuolella. Mahdollisuuksia alueen kunnostamiseen tutkitaan.

 

Kylätoiminnan tavoitteena on saada uutta toimintaa ja tapahtumia kirkonkylän alueelle ja osallistua muutoinkin alueen kehittämisen. Haluamme säilyttää kirkonkylän elävänä ja aktiivisena. Toivomme, että toimintaan saadaan mukaan oman kylän väkeä, että yhdessä toimimalla kirkonkylä pysyy viihtyisänä ja voimme olla ylpeitä kauniista ympäristöstämme.

Kylätoiminta/ kirkonkyläjaos toimii Tuula Leppälä-Koivusen johdolla, leppala.koivunen@gmail.com.

Kyläkahvila -tapaamisia

järjestetään kunnantalolla Nastolan Lahti-pisteellä. Tapaamiset on tarkoitettu kaikille.

Ajatus on, että jutustellaan kahvikupin ääressä alueen kuulumiset. suunnitellaan toimintaa ja toteutetaan yhdessä suunnitelmia. Mukaan voi tulla silloin kun itselle sopii tai kun on jotain mielen päällä.

Seuraavat kyläkahvit toukokuussa, seuraa ilmoituksia.

Kurssitoimintaa ja tapaamisia Voimalassa 

Voimalassa Lahti-Energian lämpökeskuksella Ruokotie 2 (ent. Nastola-lehden toimitus) Wellamo-opiston kudontaa. Samassa paikassa Nastola-seuran toimisto ja lyhytkurssitoimintaa.

Voimalan ovet ovat auki maanantaisin klo 14-17, jutellaan kevään toiminnasta kahvikupin äärellä. Nastola-seuran väkeä on paikalla. Mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyskudontaan, tai painaa tyynyliinoihin kuvioita. Yhteistyö Inspiksen kanssa jatkuu.Llyhytkurssitoimintaa. Tule kertomaan toiveesi.

Kesän kaikille avoimet kudontajaksot alkavat 7.5. klo 14-18, sopii niin vasta-alkajille kuin konkareille. Opastusta on saatavilla. Hinta 25 eur/4vko (Voimalan kuluihin) ja materiaalimaksu.

 

Kyläkino haaveissamme

Olemme sopineet tapaamisen Päijät-Hämeen Elokuvakeskus ry:n kanssa selvittäksemme mahdollisuuksia elokavaesitysten aikaansaamiseksi esim. entisellä Kunnantalolla. Toivomme tietysti, että asianharrastajat ja nuoret kiinnostuisivat ideasta niin paljon, että meillä voisi pyöriä säännöllisesti pienimuotoinen elokuvakerho, josta ko henkilöt huolehtisivat.

Tapaamisen tuloksena totesimme, ettei ainakaan ennen syksyä pystytä tekemään haaveesta totta. Lohdutuksena kerrattakoon, että Nastola-päivänä 9.5. Nastola-viikon keksiviikkona "Minun Nastolani" -historankirjaprojekti esittää Nastopolin auditoriassa klo 16 TV-sarjana esitetystä moniosaisesta ohjelmasta koosteen, jossa esiintyy runsaasti tuttuja nastolalaisia 70-luvulla! Tervetuloa katsomaan ja kuulemaan Nastolan mieskuoron laulua. Kahvitarjoilu.

 

Kyläkauppapäivä kirkonkylällä 9.6. klo 10-14

Yhteistyössö Salen kanssa kyläkauppapäivä. Salenaukiolla (parkkipaikalla) peräkonttikirppis, myyjiä, arpajaiset (arjaisten tuotto auttaa mahdollistamaan Voimalan toimintaa) Marttojen kahviteltta ja mitä kivaa vielä ehditäänkään saada mukaan. Matalan kynnyksen nuorisotyöbussi Walkers on paikalla.  Kaikki ovat tervetulleita myymään uusia tai kirppistuotteita. Paikka ei maksa mitään.