Luonto ja ympäristö

Kalliojärven huikea huhtikuun aurinko.
Esteetön lintutorni valmistui kesällä 2016
Talkoissa Sammalsillan kosteikon pelastamiseksi syksyllä 2015.

Luonto- ja ympäristöjaos toimii

Tule mukaan toimintaamme ilmoittautumalla jaoksen vetäjälle Jukka Makkoselle, jukka.makkonen(a)lahti.fi.

Nastola-seura jatkaa toimintansa lopettaneen Nastolan Vesiensuojeluyhdistyksen työtä nastolalaisen luonnon ja vesien hyväksi.

Viitasammakko kutsuu

Vesistönsuojelutapahtuma la 3.9. klo 15-18 Sylvöjärven uusitulla uimarannalla. Nastola-seura yhteistyökumppaneineen järjesti vesiensuojelutapahtuman, jossa voitiin mm. tutustua esteettömään lintutorniin sekä uusittuun Sammalsillan pitkospuureittiin sekä suojelualtaisiin. Tilaisuudessa  saatiin tuoretta tietoa Nastolan vesistä ja niiden hoidosta.

Sylvöjärven kunnostussuunnitelma

Sylvöjärven eteläpään laskuojien virtaukset ohjataan kulkemaan rakennettavien laskeutusaltaiden kautta. Vedessä olevat hienoainekset ja ravinteet laskeutuvat altaiden pohjalle eivätkä kulkeudu rehevöittämään Sylvöjärveä.

Altaissa oleva kasvillisuus suodattaa ja käyttää ravinteita hyväkseen. Altaiden pohjalle kertyvä ravinteikas liete poistetaan määräajoin ja käytetään pelloilla lannoitteena.

Altaat toimivat myös erinomaisena vesilintujen pesimäpaikkoina. Luonnon monipuolisuus ja elinvoima vahvistuu ja Sylvöjärven ravinnekuormitus vähenee. Sylvöjärven kunnostus on tehokkain Nastolassa tehtävissä oleva vesiensuojelutoimenpide, jolla parannetaan Kymijoen ja Suomenlahden tilaa.

Paikalliset asukkaat ovat hienosti osallistuneet kunnostustalkoisiin syksyllä 2015.