Taide ja kulttuuri

Kuva Juha Vakkilainen

Tasokkaita taidenäyttelyitä Taarastiin

Nastola-seura toteuttaa kiinnostavia näyttelyitä Taidekeskukseen myös tänä kesänä.

Nastola-seuran taide- ja kulttuurijaos toimii Erkki Aartin johdolla, muut jäsenet ovat Liisa Ollila, Liisa Helanto, Iiris Ulin, Tuula Leppälä-Koivunen, Maisa Stauffer ja Anitta Helin.

Maineikas Enesco-kvartetti esiintyy
Laura Mikkolan kanssa

Naston kirkossa 10.6.2018 klo 14

 

Enesco-kvartetissa esiintyvät 1. viulu Constantin Bogdanas, 2.viulu Florin Szigeti, Alttoviulu Vladimir Mendelsshon, Dorel Fodorenau, sello sekä Laura Mikkola piano.

 

Ohjelmassa mm. L van Beethovenin, F Mendelsshonin, F Chopinin kamarimusiikkiteoksia. Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman lausuu Ingmar Bergmanin tekstejä.

 

Nastola-seura järjestää konsertin yhteistyössä Iitin Musiikkijuhlien kanssa.

 

Pääsymaksu ovelta 20 euroa.

Liput 1.3. alkaen Tiketti-palvelusta.
Lippuhintoihin lisätään Tiketin palvelumaksu 1,50–3,50

 

 

 

BERLIINI >>> NASTOLA ja HÄH veistospolku 16.6. - 13.8.2017

 

Taarastin kesänäyttelyssä 2017 kansainvälinen nykytaide käy vuoropuhelua kotimaisen veistostaiteen kanssa.

Taidehallin BERLIINI >>> NASTOLA -näyttelyn ovat kuratoineet Heike Tosun ja Sophie Prager, Salon Dahlmann Berlin. Näyttely on monipuolinen katselmus Berliinissä työskentelevien taiteilijoiden teoksista. Osa taiteilijoista on jo nimekkäitä ja osa nuorempia lupauksia.

Puistossa on kuvanveistäjä Jukka Lehtisen kuratoima veistospolku HÄH. Hän on kutsunut mukaansa 10 kiinnostavaa kuvanveistäjää, jotka tekevät rohkeaa ja ennakkoluulotonta uutta taidetta.

Näyttelyn järjestävät Nastola-seura ja Nastolan Taideyhdistys ry.

Kotisivu www.taarastinkesanayttely.fi

Näyttelyluettelo

Kuva: Erkki Hämäläinen
Avajaisten yleisöä
Kuva: Erkki Hämäläinen
Näyttelyn avasi Leevi Haapala
Kuva: Matti Ojapalo
Romanttinen piknik-konsertti: Tuomas Ylinen (sello) ja Laura Mikkola (piano)

 

 

Taidekeskus Taarastin Kesänäyttely 2.6. - 28.6. 2016

 

 

 

Kesällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty Taidekeskus Taarastin Kesänäyttely oli vapaaehtoisvoimin koottu korkeatasoinen taidenäyttely.

Näyttelyn järjestäjät, Nastolan Taideyhdistys ja Nastola-seura, toivovat, että näyttelyn tarjonta herätti kulttuuriväen kiinnostuksen myös maakunnan rajojen ulkopuolella.

Näyttelyyn haettiin edellisvuosien kaamosnäyttelyiden tapaan sekä nuoria, että kokeneita taiteilijoita. Mukana oli 9 taiteilijaa: Ville Andersson, Carolus Enckell, Noora Geagea, Kaarina Kaikkonen, Enni Kömmistö, Niko Luoma, Aurora Reinhard, Kaarlo Stauffer ja Miina Äkkijyrkkä.

Esillä oli grafiikkaa, videoita, valokuvia, veistoksia ja maalauksia.

Seudulla on harvoin esillä vastaavaa kansainvälisestikin tunnettua suomalaista taidetta. Nuorista taiteilijoista esimerkiksi Ville Andersson, joka on Vuoden 2015 nuori taiteilija, oli kokoelmallaan kesällä 2016 esillä myös Tokiossa. Videotaiteilija Noora Geagean teoksia on ollut Moving Image -tapahtumassa Lontoossa. Niko Luoma on ollut esillä mm. Berliinissä ja Madridissa ja Kaarina Kaikkosen töitä on nähty lähes kaikissa maanosissa, vaikkakin Italiassa hän lienee kaikkein rakastetuin.


Taidekeskus Taarastin Kesänäyttelyn avasi Nykytaiteen museo Kiasman museonjohtaja Leevi Haapala.